Pressmeddelande: Studio Stockholm har skapat Sveriges snyggaste kontor

Vid en prisceremoni på Grand Hôtel i Stockholm utses idag Sveriges snyggaste kontor – en tävling som syftar till att lyfta såväl estetiskt tilltalande miljöer som smarta arbetsplatser anpassade för både företaget och dess medarbetares specifika behov. Årets vinnare är spelbolaget Kindred som till sin hjälp anlitade Studio Stockholm för att utveckla sin nya arbetsplats.

– Studio Stockholm har under flera år arbetat med en rad olika spel- och techbolag vilket gör att vi har förståelse för branschen och förslag på olika lösningar som skapar värden över tid. Kindred insåg att de behövde utveckla en internationell tech hub i Stockholm som återspeglar bolagets kultur och värderingar vilket de idag belönas för med ett välförtjänt pris, säger Marco Checchi, founding partner och inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

Kindred befinner sig i fortsatt tillväxt och kontorskonceptet är därför baserat på en skalbarhet med möjlighet att addera ytterligare arbetsplatser i befintlig lokal. Inredningsarkitektoniskt har Studio Stockholm dels arbetat för en balans mellan digitala och analoga element, dels har man arbetat aktivt för att minimera formella barriärer mellan avdelningar och rum för att på så vis öppna upp kontoret. Redan nu, sju månader efter inflytt, kan man på Kindred se att koncept lett till ett större utbyte av idéer och spontana möten, samt ökade kundinsikter. På samma vis ser man en ökad effektivitet i de olika arbetsteamen tack vare deras nya och anpassade arbetsmiljölösningar. Kindreds kontor i Stockholm har visat sig så framgångsrikt att de kommer fungera som föregångare när Kindred Group fortsätter sin globala expansion.

– Redan från början var Studio Stockholm noga med att vilja förstå vilket sorts bolag Kindred är nu och i framtiden. Vi befinner oss i en ständig tillväxtfas och är i behov av ett flexibelt kontor som kan transformeras i takt med bolaget. Studio Stockholm lyckades skapa ett väldigt bra koncept för detta. Vi vände oss till våra 350 medarbetare med 48 olika nationaliteter för att förstå deras behov och önskningar för vårt framtida kontor. Tillsammans skapade vi ett kontor som är helt rätt för Kindred just nu men också för vår framtid. Hållbarhet är en viktig aspekt för oss och detta reflekteras starkt i hur vi valt att utforma vår arbetsplats. Det är något vi lyckades vi med och är stolta över, säger Kajsa Ericsson, Head of Facility Management, Kindred Group.

Kindred group har mer än 1 600 medarbetare runt om i världen med kontor i London, Malta, New York och i Sydney. Stockholmskontoret med sina 350 medarbetare och 8 000 kvm stod klart i april 2019 i en fastighet som ägs av AMF Fastighet. Teamet från Studio Stockholm bestod av inredningsarkitekterna Marco Checchi, Anders Johnsson och Erik Barnes.

Sveriges snyggaste kontor arrangeras av Lokalnytt.se och Fastighetssverige och delas ut i samband med Den stora kontorsdagen.


För pressfrågor vänligen kontakta:

Elin Lervik, Presskontakt för Studio Stockholm. +46 760-12 88 00 elin.lervik@studiostockholm.se