King anlitar Studio Stockholm för nytt Stockholmskontor

Tidigare i höst blev det känt att King, ett av världens ledande mobilspelsföretag, flyttar sitt Stockholmskontor till Sergelhuset 2 i centrala Stockholm. Nu har King anlitat Studio Stockholm för att utveckla ett nytt koncept för de 11 500 kvm kontorslokaler som företaget har till sitt förfogande på de sex översta planen i fastigheten, med en egen entrédel i gatuplan. Arbetet omfattar konceptutveckling för det nya lokalerna samt utveckling av arbetssätt och arbetsmiljö. 

– Det nya kontoret kommer att spela en viktig roll när vi tar Candy Crush till nya höjder och skapar ännu fler magiska spelupplevelser till våra hundratals miljoner spelare runt om i världen, men även när vi utforskar och utvecklar nya spelkoncept. Vi är övertygade om att Studio Stockholm kommer att bidra till att vi tar kontoret till nästa nivå, säger Tjodolf Sommestad, utvecklingschef på King.

Studio Stockholm ligger bakom både NetEnts (2017) och Avalanche Studios´s (2015) huvudkontor liksom huvudkontoret för Dice (2016) där man nu, tre år senare, fått förnyat förtroende att utveckla kontoret vidare för att möta nya krav på arbetsmiljön.

Cushman & Wakefield har agerat hyresgästombud i förhandlingen och agerar initialt som projektledare i projektet och Vasakronan äger fastigheten Sergelhuset 2 där King beräknas flytta in hösten 2020.

 

För pressfrågor vänligen kontakta:
Elin Lervik, Presskontakt för Studio Stockholm. +46 760-12 88 00 elin.lervik@studiostockholm.se 

På bilden: Marco Checchi, Founding partner och Inredningsarkitekt på Studio Stockholm tillsammans med Jörgen Holm, European Workplace Manager på KING utanför Sergelhuset 2.